Певицата ще проведе урока тази събота във Варна

Певицата ще проведе урока тази събота във Варна

Петя Буюклиева ще предаде своите знания по вокално майсторство на децата от варненското Детско шлагерно студио "ДА" и други пеещи деца от Варна в открит урок, част от проекта "Къде живеят чудеста?" на фондация "Откритие". Освен доказана певица, с множество хитове и международни награди Петя е и много добра пианистка, което я прави и перфекционистка, когато трябва да подготви песен или дори да помогне на колега млад изпълнител в началото на неговата кариера.

"От ранна детска възраст децата, надарени от Бог с глас и музикалност, желаят да са на сцена, да станат звезди, да изразяват себе си и емоцията си чрез пеене и музикално-артистично присъствие. Да, това е чудесно, но за да го постигнете, скъпи мои, трябва да дадете всичко от себе си, да положите труд, за да израснете в това поприще. Трябва да бързате не с кариерата, а с подготовката, а за да изградите и култура на пеене, са ви необходими часове, месеци и години, отдадени на тайнството на музикалното усъвършенстване. Важни са както и уроците по вокално пеене, така и по актьорско майсторство. Направите ли го, ще можете да въздействате с таланта си, който сте развили, на хиляди хора от всички поколения. На финала бих казала: бъдете звезди и на сцената, и в подготовката за нейното изкачване, защото тя е голям връх", съветва Петя Буюклиева.

Творческата среща ще се състои на 30-ти април в 11.00 ч. в Концертна зала на Военноморския клуб във Варна. Събитието е част от едноименния проект, осъществяван с подкрепата на Национален фонд "Култура“".