Прожекциите ще се реализират в един и същи ден на 12 места в страната

Прожекциите ще се реализират в един и същи ден на 12 места в страната

Дванадесет специални благотворителни прожекции на филма "Петя на моята Петя" ще се проведат на 30-ти март (сряда) в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе в двете най-големи кино вериги в страната, както и в общинските зали на град Бургас, в диапазона между 19:00 и 19:40 часа. Средствата, събрани от посещенията, ще бъдат предоставени на кампанията на УНИЦЕФ "Помогни на децата в Украйна". Продажбата на билети започва на 23-ти март 2022 на място или през сайтовете на кината. Организаторите ще предоставят отчет за събраната сума след провеждането на прожекциите.

"Петя на моята Петя" поставя въпросите за приятелство и емпатия между деца и възрастни. Нашият екип не може да стои безучастен към всичко, което се случва в Украйна. Изключително съм благодарен на "Cinema City", кино "Арена", Община Бургас и bTV Studios за подкрепата и желанието да организираме заедно благотворителните прожекции на филма. Призовавам зрителите да отидат в киносалоните на 30.03.2022 и да покажат своята емпатия и съпричастност към децата на Украйна!", споделя продуцентът Николай Урумов.

На 25-ти април 2022 г. се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова. Това превръща филма в кауза, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят безвреме само на 17 години.