Филмът ще има три прожекции в Бургас

Филмът ще има три прожекции в Бургас

Филмът "Петя на моята Петя" ще има две допълнителни прожекции в рамките на XIX-то издание на бургаския "София филм фест на брега". Официалната премиера на лентата е на 26-ти март, петък, на закриването на фестивала, който започва на 18-ти март. Прожекциите са в зала "Тончо Русев" на обновения Културен дем Бургас (бивш Дом на НХК б.р.).

Другите две прожекции са планирани за 27-ми март, от 11.00 и 13.00 часа, и ще се състоят отново в зала "Тончо Русев".

Продуцент на филма е талантливият бургазлия Николай Урумов.

"Петя на моята Петя" е една моментна снимка на съвременния Бургас, включваща "Лято'2019", морето, Морската градина, Моста, плажа към солниците, фара и пристанището, църквата "Св. св. Кирил и Методий". Много от сцените са заснети в СУ "Св.  св. Кирил и Методий" - най-старото градско училище, което неотдавна отпразнува 150-годишен юбилей.

Другояче нямаше как да бъде. Бургас е родно място и вдъхновение за поетесата Петя Дубарова. Тя не е главната героиня във филма, но присъства навсякъде в него с духа, таланта, мъдростта си. В ролята на поетесата ще видим актрисата Алиса Атанасова, която показва убедително и вълнуващо каква можеше да стане Петя, ако не беше избрала да остане завинаги на 17.

А главният герой всъщност е една друга Петя - бургаско момиче от нашето съвремие, чувствително и с творчески потенциал, което се опитва да запази своите идеали, а днес това е толкова трудно, че понякога ти идва да се откажеш от всичко, дори от живота...

Не очаквайте само тъга и философски размисли от този филм. В него има всичко. Едно от ценните му качества е това, че показва колко креативни, мислещи и добри могат да бъдат тийнейджърите, които ние, възрастните, често подценяваме. Филмът може да предизвика някоя сълза, но той ще ви накара също така да се усмихнете, а и ще ви научи на някои интересни жаргонни думи на днешните младежи.

"Петя на моята Петя" бе заснет с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас. Той е продукция на "БЪФ пикчърс", копродуцент е "Концепт студио". Оператор на филма е Иван Вацов, продуцент - Николай Урумов, режисьор - Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. В главните роли ще видим Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиан Вергов, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов, Моню Монев, Орлин Павлов и др. Много от актьорите са родени в Бургас или житейски свързани с него, а като статисти в заснемането на филма се включиха близо 500 местни жители.

Билети се продават на каса "Часовника".