Цани, Мина (втората отляво надясно) и Мирослав ще си оспорват наградите на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Цани, Мина (втората отляво надясно) и Мирослав ще си оспорват наградите на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Певци от квартет "5-те сезона" излизат в директна музикална битка на сцената на "Бургас и морето". Мина Пенкова и Цанислав Петков ще се изправят срещу Мирослав Станчев на финалния кръг на националния конкурс, който ще се проведе на 3-ти август, събота, от 20.30 часа в Летния театър на Бургас.

Песните на Мина Пенкова и Цанислав Петков - "Тръгваш ли?" и на Мирослав Станчев - "Част от мен" са сред 12-те, които зрителите в театъра ще чуят за първи път. Те ще се състезават за наградите на журито и на публиката.

"За първи път участвам като автор на песен в "Бургас и морето". Цани (Цанислав Петков б.а.) ми беше споменал, че също смята да изпрати песен за конкурса. Въпреки че вече не съм част от групата, ние всички сме приятели и сме в добри отношения. Това е много по-важно от всичко останало", коментира пред "Черноморие" Мирослав Станчев. Той е автор на музиката на "Част от мен", текстът е на Мирослав Станчев и  Даниела Кискинова, аранжиментът е на Стойо Стоев, а песента ще прозвучи в изпълнение на Георги Кючуков.

"Тръгваш ли?" и по музика на Цанислав Петков, текстът е на Мина Пенкова, аранжиментът на Петър Алексиев. Песента ще бъде изпята от Мина Пенкова.

Според предварителния жребий, тази песен е поставена под номер 10, а песента на Мирослав Станчев - под номер 11.

"5-те сезона" е създаден от Стефан Диомов преди повече от десет години в състав - Мина Пенкова, Цанислав Петков, Красимира Кралева и Мирослав Станчев. В края на 2018 година групата напусна Красимира Кралева и нейното място бе заето от Богомила Цекова. Няколко месеца след това по своя музикален път пое и Мирослав Станчев, а в групата влезе Валентин. И квартетът продължава да съществува в този си вид.

Сега публиката ще види вече бившите изпълнители от "5-те сезона" като конкуренти на "Бургас и морето". Конкурсът ще се проведе за 37-ми път и се организира от Община Бургас. Водещи тази година ще бъдат актьорите - Моньо Монев, Албена Михова и Красимир Ранков.