Директорът на ПГЕЕ Коста Папазов презентира гимназията заедно с учениците. Сниимки Лина Главинова

Директорът на ПГЕЕ Коста Папазов презентира гимназията заедно с учениците. Сниимки Лина Главинова

С презентация на демо-робот R2D2, разработен от екип от ученици и учители в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" се представиха възпитаниците на гимназията на традиционната Панорама на средното образование, която се проведе в БСУ. Учениците показаха и възможностите на роботите Финч, които им бяха предоставени от Регионална библиотека "Пейо Яворов". Гимназията и библиотеката работят по съвместен проект, в рамките на който средношколците от ПГЕЕ обучават по-малките как се работи с Финч.

В рамките на Панорамата на средното образование ученицете от "Константин Фотинов", директора Коста Папазов и преподаватели презентираха специалностите, които се изучават в гимназията и възможностите за прием след VII клас. ПГЕЕ бе една от 22-те учебни заведения, които участват със свой щанд на изложение, организирано от Регионално управление на образованието - Бургас. Освен с показното на умните роботи, училището се представи с богат набор от рекламни материали.

Приемът на ученици след завършен VІІ клас за учебната 2018/2019 година е в пет специалности: "Компютърна техника и технологии", "Програмно осигуряване", "Приложно програмиране", "Медицинска техника" и "Електрически инсталации". "Изберете днес, за да успеете утре!" е девизът на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". От рекламните разноцветни листовки бъдещите среднисти и техните родители ще научат какво е балообазуването за прием в петте специалности на гимназията. Редом с рекламните материали посетителите получиха и по един брой от училищния вестник "Дарба". От него ще научат за историята на 50-годишната професионална гимназия, за талантите, спортните и арт изяви на възпитаниците на училището.

Щандът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" ще остане отворен за посетители от днес до петък включително. До тогава е предвидено да продължи изложението. На откриването днес присъстваха зам-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образованието - Бургас.

Галерия