Срещата откри директорът на гимназията Коста Папазов. Снимки Лина Главинова

Срещата откри директорът на гимназията Коста Папазов. Снимки Лина Главинова

Ръководството на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" организира работна  среща с представители на бизнеса от Бургас и региона. Форумът под мотото "Професионално образование и обучение" откри директорът на училището Коста Папазов. "Връзката училище - бизнес е пътят, по който трябва да минем. Искаме от Вас, представители на бизнеса, да чуем  от какви кадри имате нужда. Да сверим часовниците си и ако трябва да открием нови специалности. Какво е вашето мнение за дуалното обучение? Подкрепяте  ли го? С тази среща ви представяме бъдещето на гимназията", сподели  Папазов. На специалната видео стена вървеше информация за историята на училището, за специалностите, за сключените договори с 30 филми за стажа на учениците и за всички успехи  на гимназията в сферата на образованието и извънкласната дейност.

"Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" има креативни учители, които мислят за бъдещето", похвали колегите си директорът Коста Папазов. Един от тях е преподавателят Петър Петров, който представи пред гостите идеята си за проекта "Работилница на бъдещето", за възможностите за обучението на учениците по роботика, за изкуствения интелект и  др.

"Срещата  е изключително на време. Тя доказва, че бизнесът има интерес към бъдещата реализация на учениците от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", поясни  инж. Виолета Илиева, началник на Регионално управление на образоването в Бургас.

За работната среща "Професионално образоване и обучение" бяха дошли представители на "Овъргаз", "Бургасбус", "Пристанище Бургас", "Карат сервиз" и др. Това няма да е първата и последна среща с местния бизнес. Предстоят нови срещи с него, в които ще се включат  преподаватели от гимназията, научи сайт "Черноморие".

Галерия