Учениците се запознаха с работата в Медицинския център

Учениците се запознаха с работата в Медицинския център

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" стартира кампания "Учи и извън класната стая", която има за цел ефективно да подпомогне  младите хора при техния избор на професия. Ръководството на гимназията е направило график, в който е планирано учениците да посетят различни фирми и организации и да се запознаят в реални условия с възможностите за приложение на специалностите, които изучават в ПГЕЕ "Константин Фотинов".

Първото планирано посещение е на ученици избрали да учат специалност "Медицинска техника" в професионалната гимназия. Те  гостуваха в Медицински център II - Бургас, за да видят възможностите, с които разполага едно съвременно лечебно заведение.

Д-р Атанас Бошев - управител на лечебното заведение, запозна осмокласниците с работата на центъра и приложението на медицинската техника в реалната дейност на лекарите. Инж.Емил  Гарипов разясни на учениците моделите и техническите характеристики на медицинската техника. Децата споделиха със своите  домакини желанието си тези срещи да се превърнат в традиция, за да може в реална среда учениците да се запознаят с приложението на специалността, която са избрали да изучават. Идеята за посещението е на ръководството на гимназията, а  целта е да се подпомагане кариерното развитие на младите хора.

Галерия