DSC_0804

DSC_0804

ПГМЕЕ празнува 92-и си рожден ден

и умения по случай годишнината в Ден на отворените врата. Инициативата има за цел да покаже традицията, която е съхранена и новостите,DSC_0778 които са част от ежедневния учебен процес в школото. Празникът започна със състезание, в което два отбора демонстрираха знанията си по няколко теми, сред които историята на ПГМЕЕ. Те бяха оценявани от жури в състав - Роза Желева - директор на гимназията, нейните заместници и двама от преподавателите.DSC_0818 Докато отборите отговаряха на въпросите във викторината, в салона дванайсетокласниците играеха волейболна среща. Отборът на гимназията се класира на финалите на Републиканското първенство по волейбол за 11 и 12 клас, които ще се проведат от 10-и до 14-и май в Добрич. И другите спортни отбориDSC_0826 на школото се представят подобаващо на състезания. В гимназията имат тимове по футбол, по бадминтон, по тенис на маса, по баскетбол.

Добро представяне направихаDSC_0838и ученици от 11 клас, които участваха в конференцията "Енергетиката и ние", която се проведе във Варна. Там те показаха макет на сградата на ПГМЕЕ с възможностите за енергийно ефективно осветление. Ръководител на проекта е преподавателката Албена Колева.DSC_0872 Тя ръководи и Клуб по аутокат по проект "Твоят час". В рамките на проекта учениците от 11 клас се учат да работят с програмата и да изработват модели на 3D принтера, с който разполага учебното заведение.

ПГМЕЕ се презентира и на тазгодишното изложение за цветя "Флора Бургас". Гимназията показва предмети, изработени от нейните ученици на специално аранжирана площ в Морската градина.