Бургаската гимназия спечели нови проекти по програмата за образование

Бургаската гимназия спечели нови проекти по програмата за образование

Бургаскатата Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника спечели два нови проекта през 2020 година. След успешното приключване през 2019 г. на проект "Усвояване на ключови компетентности и умения по специалности "Промишлена електроника" и "Електрообзавеждане на производството" чрез практика в реална работна среда - SkillsEquip", "Еразъм+", КА1, реф. No2018-1-BG01-KA102-047490 в Барселос, Португалия, ПГМЕЕ (Механото), ще работи отново по същата прогрома.

Първият  проект "Формиране на умения за използване на иновативни методи в преподаването" по Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", сектор "Училищно образование " - група от 12 учители ще посетят Барселона -  Испания, за да се включат в 2 седмични обучения , които ще приложат след завръщането си.

Вторият проект 2020-1-BG01-KA102-078331 "Мобилността - едно успешно начало за моята реализация - New skills" - участници в настоящия проект ще бъдат 20 ученици от ПГМЕЕ град Бургас, от специалностите "Електрообзавеждане на производството" и "Мехатроника", като през есента  на 2021 година учениците ще проведат традиционната си производствена практика, този път в италианския град Виченца.

През юли на учебната 2019/2020г група от 20 ученици с 2 ръководители по проект "CAReer" - "Професионална практическа подготовка на ученици в областта на автотранспортната техника" трябваше да посетят Лайпциг и да проведат производствен стаж в реална работна среда в Германия. По проект "CYBERTRAIN" - Усвояване на иновативни технологии в областта на дигиталния софтуер и киберсигурността за ученици от специалностите "Промишлена електроника", "Компютърни мрежи" и "Микропроцесорна техника" отново група от 20 ученици с  2 ръководители трябваше да посетят град Портсмут - Англия и да проведат своята практика - провеждане на стаж в реална работна среда. Проведени са консултации и двата проекта ше бъдат реализирани през учебната 2020/2021г.

Хубавото предстои и сме в очакване  - всички ученици и учители от ПГМЕЕ - Бургас.