Участниците в пленера посетиха и Несебър

Участниците в пленера посетиха и Несебър

Бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" домакинства, като партньор, международен младежки пленер "Езикът на сърцето". Той се организиран от младежкия образователен център "Лидице Хаус", Германия по програма "Еразъм +".

20 младежи  от германския град Бремен, деца от детски център "Цветница" в Малко Търново и ученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас се включиха в пленера.

Те твориха в различни работилници: за филц и вълна при Мария Димиева, детски център "Цветница", Малко Търново, изучаваха техники с хартия при Вили Колева в читалище "Просвета 1927", учиха се на креативно писане при Роза Боянова в читалище "Любен Каравелов 1940" и Донка Димова - Германия.

Изработка на книга мини формат по техника ZINE - Зара Миреку.

Чрез разнообразни игри, тийм билдинг и приятни предизвикателства водещият екип от Германия създаде отлични условия за  добро настроение, подкрепа и приятелство  в групата. 

Младежите посетиха туристическия комплекс "Аква кадиле" и град Несебър, където на сцената на старата Митрополия в свободна импровизация изявиха своите различни таланти. 

На остров "Света Анастасия" участниците в пленера се включиха в двуезичен поетичен рецитал на стихове от най-новата книга на Роза Боянова - "Писано върху вода", преведени и прочетени от участниците.

Младежите се включиха и в юлски парк фест "Чета и плета" в Борисова градинка, Бургас, където представиха сътвореното по време на пленера, както и взеха участие в програмата на сцената с песни и поезия.

След осем дни, изпълнени с вълнения, впечатления, креативност и нови приятелства, германската група отпътува щастлива и в очакване на втората част на пленера, която ще се случи в Германия.

Галерия