Поли и Мартин си казаха заветното Да на крилото на самолет. Снимки Лина Главинова

Поли и Мартин си казаха заветното Да на крилото на самолет. Снимки Лина Главинова

Пилот венча влюбените Поли и Мартин на крилото на самолет Ту - 154. Нетрадиционната церемония събра близки и приятели на младоженците навръх днешния национален празник - Деня на независимостта в Авиомузея. 230 души станаха свидетели на церемонията, организирана от бургаската сватбена агенция "Парти Сервис КРИС".

Бургазлийката Поли и софиянецът Мартин избрали да си кажат заветното "да" на крилото на самолета, заради професията на младоженеца. Мартин е пилот на самолет. Поли работи в отдел "Човешки ресурси" в IT компания. Двамата живеят и работят в София. За най-щастливия ден в живота си обаче те избраха родния град на булката. А за да бъде ритуалът пълен, от сватбената агенция решили човекът, който ще извърши ритуала да бъде облечен, като пилот.

230 гости от страната и цял свят дойдоха с автобуси, осигурени от общинския превозвач "Бургасбус", както и с автомобили до Авиомузея, който е на територията на "Летище Бургас", за да съпреживеят празника на Поли и Мартин.

Самолетът Ту - 154, на чието крило бе извършен ритуалът, е вписан в регистъра на гражданските въздушни сили през април 1981 г. от Българска гражданска авиация "Балкан". Основната дейност, която е изпълнявал е превоз на пътници, като първият му полет е бил до град Манчестър (Англия). От юни 1992 до юни 1994 г. е летял под македонски флаг. На 31 октомври 1996 г. каца за последно на пистата на "Летище Бургас". Изпълнявал е полети на Българската гражданска авиация 15 години.

Галерия