Срещата трябва да се играе без публика. Снимка Авторът

Срещата трябва да се играе без публика. Снимка Авторът

Ще важат ли противоепидемичните ограничения на турнира Купа България по волейбол за жени и мъже, на който домакин е Бургас? Това се питат феновете на играта, които все още не са си закупили билети за мачовете в спортна зала "Младост".

Пропуските за финалите на турнирите вече са в продажба, съобщиха от фейсбук страниците си организаторите "Нефтохимик 2010" и "Дея спорт". Обявиха се и цените на билетите за срещите, които ще се проведат от 28 до 31 януари в Бургас. Всички ученици и пенсионери ще влизат в залата с 50% намаление от цените на билетите.

Домакините обещават много игри с награди в залата, която ще бъде запълнена с 50% от капацитета си. За целта присъстващите трябва да представят зелен сертификат… В същото време "Хебър" активира фенската си маса и предлага организирано пътуване за привържениците на отбора, с преференциални цени за целия престой по време на състезанието…

Информирани ли са обаче, че публика няма да бъде допускана с решение на Областния съвет по здравеопазване, който се проведе онлайн в края на миналата седмица.

Спортните мероприятия в Бургас да се провеждат без публика е една от мерките, влязла в сила от 24 януари 2022 г. заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област. В допълнение на противоепидемичните ограничения се изисква от присъстващите служебни лица на спортното мероприятие да са със задължителен зелен сертификат.