Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Пиян водач инсценира кражбата на колата си, за да се спаси от полицията, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. На 19-ти ноември около 01.40 ч. в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение от 24-годишен бургазлия за това, че собствения му лек автомобил "Форд Фокус", с бургаска регистрация, е отнет противозаконно от улица "Дружба" № 14 в квартал "Горно Езерово". Дошлите на място полицейски служители не установили пострадалия, който не отговарял и на позвъняванията им. Изяснено е, че сигнала за противозаконното отнемане е предхождан от подобен сигнал от 00.47 ч. на същата дата за това, че на разклона на Горно Езерово в канавката e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера. Пристигналите служители на сектор "Пътна полиция" при първия подаден сигнал не е установили водач на катастрофиралия автомобил, но чрез справка по рамата, констатирали, че се касае за лек автомобил "Форд Фокус", собственост на 24-годишния бургазлия.

Изоставеният автомобил е иззет и е образувано досъдебно производство.

В хода на полицейските действия в Четвърто Районно управление – Бургас е призован 24-годишния собственик на автомобила, който направил пълни самопризнания и обяснил, че допуснал самостоятелен пътен инцидент с автомобила си, но впредвид, че шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината. Първото съобщение осъществил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на 22-годишния си брат, а второто обаждане, осъществил от собствения си телефон, като заявил противозаконното отнемане, след което спрял да отговаря на позвъняванията.

Снетите регистрационни табели предал с цел укриването им на свой 24-годишен приятел.

Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели. Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.