Плажната ивица е готово да посреща туристи и през този летен сезон

Плажната ивица е готово да посреща туристи и през този летен сезон

И тази година знамето "Син флаг" ще се вее на Централния плаж в Созопол. Спазени са, не само световните стандарти за управление при прилагането на критериите на Синия флаг, но и всички национални здравни насоки и разпоредби относно COVID-19. И това лято с оглед на ковид мерките е спазено изискването за по-голямо отстояние между чадърите. В  платената зона те са поставени през 4,5 м един от друг.

Тази  година ивицата посреща туристи със специален екобюлетин указващ качеството на морската вода от взетите проби на микробиологични показатели. Тестове за качеството на морската вода се взимат периодично, като първата проба се прави преди началото на летния сезон. До края септември водата ще се проверява 2 пъти месечно. Екобюлетинът ще информира туристите за резултатите от изследванията и датата на пробонабиране.

Плажът е напълно готов за летния сезон с необходимия брой спасителни постове и оборудвани медицински пунктове. Няколко пъти на ден се извършва дезинфекция на всички плажни принадлежности.

Галерия