Билети за концертите на Плевенската филхармония се продават на каса Часовника

Билети за концертите на Плевенската филхармония се продават на каса Часовника

В навечерието на своята 70-годишнина Плевенска филхармония прави подарък за всички жители и гости на Бургас. Всички билети в сектор "А" за концертите "Това съм аз" и "Световното кино в музиката" ще бъдат на цена 15 лева.

Концертът на Александрина Пендачанска е на 5-ти юли от 20:30 часа в Летния театър в Бургас. На сцената тя ще си партнира с оркестъра на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й. Александрина Пендачанска дебютира на сцена на 17 години с арията на Виолета от "Травиата" на Джузепе Верди, представена лично от Гена Димитрова на гала-концерт в НДК. Две години по-късно дебютира на оперната сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао. Печели големите награди на оперните конкурси "Антонин Дворжак" в Карлови Вари, Униса в Претория и втора награда на конкурса в Билбао.

Спектакълът "Световното кино в музика" ще бъде представен на 6-ти юли в Летния театър в Бургас. След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която бе изнесена в 38 града В България и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино. Това е един концерт-спектакъл, който ни разкрива картини от знакови филмови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други.

На сцената освен Плевенската филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, са и едни от най-добрите джазови музиканти в България: Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов. За още по-силно въздействие, на концертите ще присъства и мулимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Билети и за двата спектакъла се продават на каса "Часовника".

Галерия