Ще бъде облачно, но превалявания от дъжд не се очакват. Снимка Архив Черноморие-бг

Ще бъде облачно, но превалявания от дъжд не се очакват. Снимка Архив Черноморие-бг

На втория ден на Рождество Христово над страната ще преобладава облачно време. В Западна България на места ще превалява дъжд.
На отделни места в Западна България отново ще превалява дъжд, в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.
Максималните температури ще са между 4° и 9°.
Това съобщи за агенция "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Бояна Маркова.
Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.
Опасно време и застудяване на празника
По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температура на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно, на места с валежи от слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.
В петък и в събота ще преобладава облачно време. През първия ден ще е почти без валежи, през втория - на места отново ще превалява, предимно слаб сняг.
Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Застудяването ще продължи.