Валентина Вълкова прекарва най-отпускарския месец на годината в родния Бургас. Снимка Авторът

Валентина Вълкова прекарва най-отпускарския месец на годината в родния Бургас. Снимка Авторът

Победителката в тазгодишния сезон на телевизионното предаване "Hell’s Kitchen" Валентина Вълкова приготвя български ястия за своето семейство, с което живее от години в Германия. Едно от любимите ястия на фамилията е кюфтета с картофи на фурна. "Става бързо и лесно. Сервирам ги със сос, таратор или млечна салата", споделя шеф Вълкова.

Най-отпускарския месец на годината тя прекарва в родния Бургас. А наесен, след като се прибере, започва работа при бившия си шеф Кристоф Шма. Той отваря хотел с ресторант в Кобленц, на река Мозел. Валентина е работила с него в предишния ресторант, където главен готвач в кухнята сега е Франк Зайфрид, от работата с когото Валентина също е трупала опит. Тя работи със Зайфилд, докато не влиза в кухнята на предаването "Hell’s Kitchen". Малко след това той печели и звезда Мишлен за кухнята на ресторанта, където е работила и Валентина.

Тя се записва за участие в "Hell’s Kitchen" малко на шега. Когато обаче е одобрена и трябва да подпише договора, е готова да се откаже. Тогава мъжът й я подкрепя да не го прави и Валентина става един от участниците в телевизионния кулинарен формат.

"Гледала съм всички предавания. Устойчива съм, имам силен характер. Но е обвързващо три месеца да нямаш социални контакти. Трудна беше адаптацията. Не знаеш, какво се случва навън. Мислиш само за тук и сега. Дори не разбрахме, че е започнала войната в Украйна", разказва Валентина Вълкова. "Когато си на работа, минават осем часа и се прибираш. В къщата нямаш тази възможност. Ако беше в действителността, някои неща нямаше да ги направя. Но обстановката там е различна", допълва бургазлийката.

Харесва японската и средиземноморската кухня. Не пропуска да смесва стилове в готвенето. Но обича сладкарството и приготвянето на сладкиши.

Валентина е удебена, че в кулинарията може да научиш много от различни хора. Дори една възрастна жена може да ти издаде тънкости за ястия, за които дори не си предполагала. Признава, че майка й приготвя най-вкусния бял боб, който някога е опитвала. И след спечелването на "Hell’s Kitchen" продължава да са занимава с това, което обича - да готви, но не спира да прави планове как да продължи реализацията й в бъдеще.