Почетният консул Петко Русинов (вляво) се запозна с училището и възможностите за обучение в него. Снимки Лина Главинова

Почетният консул Петко Русинов (вляво) се запозна с училището и възможностите за обучение в него. Снимки Лина Главинова

Петко Русинов - почетен консул на Република Естония в Бургас ще направи дарение на СУ "Иван Вазов". Той ще предостави сумата от 2 378 лева за закупуване на оборудване за специализирания кабинет, в който се обучават учениците от паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". В началото на учебната година от школото оборудваха кабинета, за да могат учениците да се обучават в подходяща за целта среда. Бяха закупени и специализирани кушетки и манекени за масажи. С направеното от Петко Русинов дарение ще се доокомплектова кабинета с нужните за образователни процес практически помагала.

Почетният консул на Естония в Бургас бе на първото си посещение в СУ "Иван Вазов". Директорът на гимназията Виктор Григоров и зам.-директорът Станка Узова го запознаха с училището и учебния процес. За втора година в в гимназията се осъществува прием за рехабилитароти. Училището бе първото в страната с тази паралелка, а нуждата от него се доказва и с факта, че такава вече има и в още няколко училища в страната. Професията е актуална и е в списъка на защитените на Министерството на образованието и науката.

Петко Русинов посети часа в подготвителната група на СУ "Иван Вазов" и се убеди в знанията, които учениците от IX клас на паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове" вече са придобили. На края на визитата си почетният консул получи и подарък - сувенир, изработен в Школата по керамика на гимназията.

Галерия