Зам.-областният управител Мария Ценова връчи почетния знак на директора на гимназията Виктор Григоров. Снимки Авторът

Зам.-областният управител Мария Ценова връчи почетния знак на директора на гимназията Виктор Григоров. Снимки Авторът

Директорът на бургаското СУ "Иван Вазов" получи почетния знак на Областна управа. Той му бе връчен от зам.-областният управител Мария Ценова на тържествения концерт по случай 65-тата годишнина от създаването на учебното заведение. Почетният знак се присъжда със заповед на областния управител Мария Нейкова, който изпрати и поздравителен адрес. Кошници с цветя и поздравителни адреси изпратиха и директори на други бургаски училища - СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Братя Миладинови", СУ "Епископ Константин Преславски", Спортно училище "Юрий Гагарин", а директорът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" - Павлина Михайлова-Градишка ги поднесе лично и аплодира изпълненията на участниците в концерта.

Зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" се оказа тясна да побере родители на децата от предичилищна възраст, първи, втори и трети класове, които участваха в празничния концерт по случай годишнината на СУ "Иван Вазов". Празникът започна с приветствие отправено от директора Виктор Григоров към учениците, учителите и гостите на тържеството. Сред възпитаниците на бургаското училище са Петя Дубарова, Тончо Токмакчиев, Рени Врангова, Димитър Рачков, ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - проф. Магдалена Миткова, зам.-кметът в Община Бургас Красимир Стойчев, общинският съветник д-р Антонио Душепеев, журналисти, общественици и други.

В концерта звучаха стихове на Петя Дубарова, както и на патрона на гимназията - патриарха на българската литература Иван Вазов. Учениците показаха и своите музикални таланти, те пяха и танцуваха. А на финала звуча химна на училището по текст на Ваня Стайкова и музика на Весела Вазова, и двете бивши учители в школото.

Галерия