Два общински кораба плават между Магазия 1 и Острова. Снимка Община Бургас

Два общински кораба плават между Магазия 1 и Острова. Снимка Община Бургас

Билетите са събитията на бургаския остров "Света Анастасия" за юни и юли вече са в продажба в Туристически информационен център до Часовника, всеки ден от 09.00 до 19.00 часа, както и на Магазия 1, откъдето отплават корабите "Бургус" и "Анастасия".

На 10-ти юни водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около острова. В този ден се открива и плажното барче, а за доброто настроение на гостите ще се погрижат Николай и Илиян - акустично! Като част от Мидения уикенд, гостите на Света Анастасия ще могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия - една от запазените марки на Острова!

През юни ни очаква още превърналия се в традиция Биле фест (23-25 юни).

За July Morning ви очаква незабравимо танцувално парти на Solar Island с Hot Since 82 и Liubo Ursiny.

През юли на откритата сцена под звездите ще се качи Мария Мутафчиева-Мери, за да представи албума "Продължавай да мечтаеш". Ще чуем още любимите братя Аргирови, "Диана експрес", Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

Драматичен театър "Адриана Будевска" ще представят постановките "Ревност" и "Умопомрачение", a от Държавна опера-Бургас ще ни потопят в магията на музиката с концерт "Лято, лято" с Орлин Павлов и "Златните песни на Златния Орфей" с Орлин Горанов.