Дима и Еди са създали оазис от аромати и вкусове. Снимки Личен архив

Дима и Еди са създали оазис от аромати и вкусове. Снимки Личен архив

"Подправките на Еди и Дима" събират традиции и новаторство в едно пространство. Това не е обикновен магазин за подправки, това е място за среща на различни култури, кулинарни традиции и приятели. Всяка пролет е като ново начало и затова неслучайно навръх Първа пролет Дима Тортоланова и Еди Елмокян посрещат първите си клиенти. Тя е юрист по образование и адвокат по професия, той ври и кипи в търговията с подправки. Семейството на Еди от 30 години има своя сергия на най-култовия бургаски пазар "Краснодар". Това помага на него и Дима да пренесат ароматите в оазиса, който двамата създават. Въпреки че магазинът им работи от по-малко от три месеца, той вече се превръща в притегателно място за хората, които са изкушени от кулинарията. Сред клиентите им са професионални готвачи и хоби готвачи, както и хора, които правят първите си стъпки в необятния свят на готвенето.

"Винаги съм искала да се занимавам с нещо творческо. Нашата професия е изпълнена с динамика, натоварване и стрес и всеки се опитва по свой начин да релаксира. Творческа личност съм и тук е моето място за зареждане", споделя Дима Тортоланова.

В магазина може да откриете над 250 вида подправки и билки - български и екзотични миксове, сушени плодове, варира и ядки с отлично качество. Там предлагат разнообразие от високо качествен зехтин, мед, тахан, брашно. В "Подправките на Еди и Дима" може да ви консултират при избора на подаръчни кошници, да ви приготвят чай или кафе за из път.

В качеството на продуктите може да се убеди всеки, който ще посети Националния археологически резерват "Деултум - Дебелт" на 11-ти юни, събота. От 10.00 до 14.00 часа там ще се проведе нетрадиционно събитие "Хлябът" - работилница за месене на хляб. А посетителите ще могат да опитат либум и разядки, характерни за римската кухня, приготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" с подправки и продукти, осигурени от "Подправките на Еди и Дима".

Събитието е с вход - цена 5 лева за възрастни, децата влизат безплатно. Срещу билета всеки посетител ще може да разгледа музейната експозиция, да посети разкопките, да дегустира римска кухня и да се включи в работилницата за месене на хляб.

В Деултум с уъркшоп за месене на хляб

Галерия