Пожарът е потушен своевременно от огнеборците. Снимки Черноморие-бг

Пожарът е потушен своевременно от огнеборците. Снимки Черноморие-бг

Пожар горя тази сутрин на пристанище "Запад" в Бургас. Огънят е потушен от пожарникарите, които са били изпратени своевременно на мястото.

Пожарът възниква около 05.00 часа тази сутрин, когато служители на „БМФ Порт Бургас" забелязват огън на площадка на терминал „Пристанище Запад". Благодарение на добре създадената организация за противопожарно известяване и бърза реакция при криза, сигналът до „Пожарна безопасност и защита на населението"е подаден веднага, съобщиха от фирмата - концесионер на терминала.

В 05.15 часа на място пристигат две противопожарни коли и потушаването на огъня започва. Минути по-късно към тях се присъединяват още две противопожарни коли.

По препоръка на експертите от „Пожарна безопасност" в гасенето се включват пожарната кола и други съоръжения за противопожарна защита, собственост на „БМФ Порт Бургас". Екипите на дружеството и на „Пожарна безопасност" работят в пълна координация, изключително отговорно и ефикасно.

От 06.00 до 08.00 часа екипите се борят за потушаването на пожара. В 08.00 часа огънят е напълно овладян и няма никакъв риск за хора, сгради и механизация. Четири багера разстилат обгорената скрап, която се обработва с вода, с цел пълното потушаване на пожара. Пушекът, който е забелян над мястото на пожара не е вследствие на обгазяване, а на изпарения от обливането с вода на тлеещите остатъци.

Галерия