Според една от версиите, пожарът е умишлен. Снимки Лина Главинова

Според една от версиите, пожарът е умишлен. Снимки Лина Главинова

20 000 лева е приблизителната стойност на щетите, нанесени върху контактната мрежа, която се използва за движението на тролеите с номера Т1 и Т2 на общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД. Кабелите на мрежата на десет междустълбия са провиснали, други в отрязък 50-100 метра са откачени. Причина за това е възникналият пожар, който изпепели два валяка на софийската строителна фирма "Джи Пи Груп", която извършна ремонта на булевард "Захари Стоянов" в Бургас. Машините са били паркирани в района на местността "Капчето" по пътя за комплекс "Меден рудник", а пожарът е възникнал около 05.20 часа тази сутрин. Пострадали хора няма.

"Тепърва ще се уточняват причините за инцидента. Ще водим след това разговор с фирмата изпълнител, за да уточним кой е как ще покрие щетите, които са нанесени по контактната ни мрежа", каза пред "Черноморие" Петко Драгнев - управител на "Бургасбус".

Според една от версиите, по които полицията вече работи е за умишлен палеж.

Тролеите не се движат от началото на ремонта на булеварда. Вече тече третият етап от обновяването му - от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов". Четвъртият етап ще обхване от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията". Докато тече ремонтът живеещите в комплекса пътуват с Б11 и Б12, които отчасти покриват линиите на Т1 и Т2.

Галерия