Проф. Илиян Иванов се прибра през май в Бургас, за да участва в концерта по случай юбилея на Английската гимназия. Снимка Черноморие-бг

Проф. Илиян Иванов се прибра през май в Бургас, за да участва в концерта по случай юбилея на Английската гимназия. Снимка Черноморие-бг

Номинираната в Топ 5 за филмовите награди "Оскар" късометражна лента "Дълбоко усещане" ще бъде показана в рамките на шестото издание на "Burgas International Film Fest". Новината потвърди фестивалният директор Емил Ованесов.

"Дълбоко усещане" е продуциран от бургазлията проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова. Двамата от години живеят и работят в Ню Йорк. Заради пандемията те не успяха да отидат на церемонията по връчването на статуетките. Тазо година тя се състоя на две места, а достъпът до нея беше ограничен. Но бургазлията и заедно със съпругата си и други техни приятели се събрали в клуб в Ню Йорк, за да съпреживеят церемонията, макар и виртуално.

"Ще продължим да процудираме филми. Обмисляме да създадем наша процудентска фирма и може би сред първите проекти, които ще подкрепим, ще бъде този на дъщеря ни", сподели проф. Иванов, след като се прибра за няколко дни в Бургас през май. Повод за това бе 50-тия юбилей на Английската гимназия, която той е завършил.

Проф. Иванов ще пристигне със семейството през юли в Бургас и ще бъде гост на "Burgas International Film Fest", където ще представи продуцирания от него и съпругата му филм "Дълбоко усещане".

"Burgas International Film Fest" се организира от фондация "Модерат" с подкрепата на Община Бургас, медиен партньор е сайт chernomorie-bg.com.