Лудетини спечели наградата на публиката през 2017 година

Лудетини спечели наградата на публиката през 2017 година

Два филма, които са получили голямата награда "Сребриста чайка" и наградата на публиката, на предишни издание на "София филм фест на брега" ще бъдат показани отново. Това са - "Лудетини" на Паоло Вирдзи, който спечели наградата на публиката през 2017 година, като още от втория фестивален ден застана на чело на класацията на публиката с оценка 5.80 и "За тялото и душата" на Илдико Енеди спечели голямата на награда на Община Бургас "Сребриста чайка" през 2018 г. "Заради неочаквания и нежен поглед към съвремието и любовта".

И двата филма са с вход свободен и представляват своеобразен подарък на организаторите на "София филм фест на брега" към верните му фенове по случай 20-годишнината от създаването на феста.

20-ото издание на "София филм фест на брега" ще покаже над 20 пълнометражни и 13 късометражни филми, създадени през изминалата година и прецизно подбрани от художествения ръководител на фестивала проф. Георги Дюлгеров и ще се проведе от 31-ви март до 8-ми април 2022 г. в Културен дом НХК в Бургас.

За първи път филм за незрящи на София филм фест на брега

"София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия