Изложбата ще бъде открита на 10-ти юни и може да бъде разгледана до края на юли

Изложбата ще бъде открита на 10-ти юни и може да бъде разгледана до края на юли

Над 100 полицейски и пожарникарски шапки, отличителни елементи, десет униформи и над петстотин макети на полицейски и противопожарни автомобили от цял свят ще бъдат показани в Бургас. Изложбата ще бъде подредена в Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.р.) и ще може да бъде разгледана от 7-ми юни. Тя се организира от Международната полицейска организация – регион Бургас към Международната полицейска асоциация - секция България със съдействието на Регионален исторически музей – Бургас и Културен дом Бургас.

В експозицията са включени елементи от личните колекции на Павлин Ковачев – председател на Международната полицейска организация в морския град, Вероника Дойчинова - служител на Гранична полиция, доцент Людмил Георгиев – преподавател в Академията на МВР и немският им колега и партньор Щефан Емрих.

"Идеята възникна след разговор с доцент Людмил Георгиев, който от много години прави подобни изложби. Освен това, с което той разполага, ще покажем голяма колекция от макети на полицейски и противопожарни автомобили, автобуси и камиони. Тя принадлежи на нашия приятел от Германия Щефан Емрих, който любезно ни я предоставя. Включили сме елементи от моята лична колекция и от тази на колежката ни Вероника Дойчинова. В България до сега толкова голяма изложба по темата не е правена", разказа Павлин Ковачев.