Изложбата може да бъде разгледана до 27-ми май

Изложбата може да бъде разгледана до 27-ми май

Отличените в четвъртото издание на Международния конкурс за екслибрис са представени чрез гостуващата изложба, която бе открита в залата на филиала на Националната художествена академия в Бургас (Центъра на съвременно изкуство и библиотека). В паната са представени творбите на 120 автори от 30 държави, които са селектирани за конкурса от международно жури с председател доц. Димо Колибаров - директор на филиала на НХА в морския град. Конкурсът се организира за четвърта година от варненската галерия "Ларго" и гостува в морския град на базата на споразумението за партньорство, подписано между Академията и галерията. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд култура.

"Участието на авторите в конкурса на галерия "Ларго" е своеобразен сертификат за качество, защото след като са отличени тук, авторите им са спечелили награди и на други конкурси. Тази изложба иска да бъде гледана със съзерцание. В нея може да се откри целия спектър на графичната техника", каза при откриването доц. Колибаров.

"В изложбата са представени автори от най-добрите графични школи по света - България, Италия, Полша, Унгария, Русия, Украйна. Тя е пътуваща и ще бъде показана в цялата страна, както и в Антверпен", каза галеристката от "Ларго" Нели Вълчева.

Сред първите посетители на изложбата бяха студенти от филиала на НХА и ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас с ръководител Атанас Стоянов.

Галерия