Полицаите са влезли в Общината заради проект Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие - II етап

Полицаите са влезли в Общината заради проект Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие - II етап

Полицаи от две патрулни коли, придружени от поемни лица, влязоха в сградата на Община Поморие за среща с кмета Иван Алексиев. Униформените съобщиха за образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура Бургас, във връзка проект "Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие - II етап". Целта на посещението е извършване на проверка и изземване на документи, с разрешението на съда.

"Община Поморие подлежи на постоянни проверки от страна на всички институции. Ще продължим да оказваме пълно съдействие на контролните органи, така както сме го правили и досега. Нямаме никакви притеснения за законността на действията си и ще бъдат предоставени всички необходими документи", коментира кметът Иван Алексиев.

В 14.10 ч. полицейските служители на МВР са напуснали сградата на Община Поморие.

"Всички длъжностни лица от общинската администрация, включително и цялото ръководство на Общината оказаха пълно съдействие на органите на МВР и предадоха доброволно поисканите документи и книжа, имащи отношение към извършената проверка.

Общинската администрация и кметът на община Поморие Иван Алексиев продължават нормалното обслужване на гражданите", пише в прессъобщение от Общината, изпратено до медиите.