Направили сме нужната организация за безпроблемното протичане на изборите, каза комисар Рачев. Снимка Лина Главинова

Направили сме нужната организация за безпроблемното протичане на изборите, каза комисар Рачев. Снимка Лина Главинова

Областна дирекция на МВР в Бургас е направила нужната организация за безпроблемното провеждане на местните избори, които са насрочени за 27-ми октомври, неделя, в цялата страна. "Достатъчен брой полицаи ще участват в осигуряване на безопасността и безаварийното протичане на изборния процес в Бургас и областта", каза комисар Неделчо Рачев - началник отдел "Охранителна полиция" и КАТ.

Кампанията започва още в събота, когато ще започне обезпечаването на секционните комисии с изборни книжа и ще продължи до приключване на изборния ден. Районът около спортна зала "Бойчо Брънзов" в Бургас, където ще работи Общинската избирателна комисия, ще бъде обезпечен и от към полиция. Една от улиците ще бъде затворена за движение на автомобили, за да може да бъде улеснен достъпа на микробусите, с които ще се придвижват членовете на СИК-ете, които ще предават протоколите в ОИК.

На 27-ми октомври ще се избират членове на Общинския съвет, кметове на общини, кметове на населени места. В София, Пловдив и Варна ще се проведат и избори за районни кметове.