Най-голям интерес предизвикаха полицаите от звено Сигма. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Най-голям интерес предизвикаха полицаите от звено Сигма. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Полицаи изнесоха открит урок по пътна безопасност в бургаската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". На 29-ти юни се отбелязва Националния ден по безопасност на движението по пътищата с различни дейности в цялата страна. Бургаската гимназия също стана част от тази национална инициатива. УК по БДП организира среща - дискусия на учениците от VIII и IX клас със служители на Областна дирекция на МВР - Бургас в лицето на комисар Марин Димитров и инспектор Пламен Николов, началник на КАТ - Пътна полиция, заедно с полицаи от звено "Сигма".

В неформална и приятелска среда служителите на реда представиха различни аспекти на пътната безопасност, която съответства на възрастта на учениците. Акцентът бе поставен върху управлението на велосипеди, електрически тротинетки и използването на обезопасителни колани в автомобилите. Особено внимание бе обърнато и на употребата на алкохол и психоактивни вещества, както и на влиянието им върху човешкия организъм при шофиране.

С помощта на специални очила учениците разбраха как се променят възприятията на човек и как се забавят реакциите му под влияние на различни психоактивни вещества. Служителите на МВР провериха и доколко младите хора познават различните пътни знаци и как трябва да реагират в различни ситуации.

Голям интерес предизвикаха и полицаите от специализираното звено към КАТ - Пътна полиция "Сигма" с демонстрацията, която направиха със звукова и светлинна сигнализация. Срещата приключи с пожелания за отговорно и съвестно отношение към безопасността на движението, за чудесна ваканция, за активна гражданска позиция от страна на учениците и за продължаване на традицията за сътрудничество между ОД на МВР и гимназията.

Ръководството на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" изказва своята благодарност за оказаното съдействие на старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР - Бургас, на всички служители, които се включиха и на своите ученици, защото: "На пътя, животът е с предимство".

Галерия