Старши комисар Радослав Сотиров (на преден план) оглави бургаската дирекция

Старши комисар Радослав Сотиров (на преден план) оглави бургаската дирекция

Областна дирекция на МВР в Бургас от днес е с нов шеф. На поста е назначен старши комисар Радослав Сотиров. Името на новия шеф на дирекцията е изписано на сайта на ведомството в моорския град. Заповедта за встъпването в длъжност е с днешна дата, 4-ти октомври, научи "Черноморие".

Старши комисар Радослав Сотиров наследява на поста досегашния шеф старши комисар Калоян Калоянов, който оглавяваше дирекцията от 9-ти април 2015 година до 3-ти октомври. Не за първи път в историята на бургаската ОДМВР за директор се назначава човек, който не е местен.

Старши комисар Сотиров е роден на 2 март 1975 година. Завършил е специалност "Право" в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, а на работа в системата на МВР е от 1995 година, като последователно е преминал през различни длъжности в Районно управление - Перник, зам.-директор на РДГП - Смолян, зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, директор на РДГП - Елхово и директор на РДГП - Драгоман. Той е бил представен днес на състава на дирекцията.

Старши комисар Калоян Калоянов ще работи в бургаската Жандармерия.

Рокадата става в навечерието на местните избори, което провокира много въпроси, не само сред средите на органите на реда.

Галерия