Полковник Невяна Митева завърши предизборната обиколна със среща в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Полковник Невяна Митева завърши предизборната обиколна със среща в Бургас. Снимки Черноморие-бг

"Като по-нисша във военната йерархия се изправям срещу генерал. И искам да ви кажа: Няма нищо страшно. Излезте и гласувайте", това призова в Бургас полковник Невяна Митева - кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от коалиция "ГЕРБ - СДС", "Движение Гергьовден", БЗНС. Не срещата с Невяна Митева дойдоха членове на Инициативния комитет, който издигна кандидат-президентската двойка, членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС, бургазлии.

Тази неделя, 21-ви ноември, в деня на балотажа кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева излизат срещу кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от коалиция "БСП за България".

"Разчитат, че сме забравили кой промени Изборния кодекс в 45-то Народно събрание. Не сме забравили кой промени правилата. Ние с проф. Герджиков разчитаме на подкрепата на всички български граждани", заяви Невяна Митева. Тя припомни как преди 5 години ДПС официално обяви подкрепата си за кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

"След този гаф по време на дебата относно позицията на нашата страна по отношение на незаконното анексиране на територията на друга държава, трябва да сме много внимателни", каза още кандидатът за вицепрезидент. По време на дебата между Румен Радев и Анастас Герджиков бе засегната темата за анексирането на Крим от страна на Русия. "Не можем да търпим отношения, при които подобно на Беларус, ни считат за наполовина руска територия", коментира Анастас Герджиков. Според него Крим е украинска територия, независимо "какъв флаг се вее там". Той се обърна към Радев с въпрос чий е Крим, на което сегашният държавен глава отговори: "В момента е руски, на кого да е".

"Да не допуснем някой да ни ограби духа и желанието за свобода. Подайте ръка на тези, които са разколебани. Усещаме, че има нужда от промяна, но те не трябва да става на гърба на всеки един от нас и да е за сметка да политическата система", допълни Невяна Митева.

Проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева са поставени под номер 15 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия