Патрик Стош спечели обиколката на България. Снимки Черноморие-бг

Патрик Стош спечели обиколката на България. Снимки Черноморие-бг

Полякът Патрик Стош от отбора на "Востер" облече жълтата фланелка и стана победител в 67-та Международна обиколка на България. Последният етап завърши днес следобед в Бургас. Морският град за първи път в историята на обиколката е домакин на финалния етап. Колоездачите потеглиха в 14.30 час от Сливен и въпреки 40-е градуса финишираха по улица "Александровска" до площад "Атанас Сиреков", където се състоя и церемоята по награждаването.

На второ място в генералното класиране е Алесандро Барони от "Галина Колозио", Италия, трети е Мигел Анхел Байестерос от тима на Испания. Наградите на тримата връчи Коста Чолаков.

15 чуждестранни и 5 български отбора участваха в тазгодишното издание на обиколката на България. Състезателите влязоха на висока скорост на улица "Александровска" в резултат на което двама от тях не успяха да вземат завоя и паднаха.

Трикратният победител в обиколката на България през 1994, 1995, 1996 година - Христо Зайков връчи наградата на Нобер Баншек победител в последния етап на обиколката.

Бялата фланелка за най-добре представящ се млад състезател облече Алесандро Барони (19 години и втори в генералното класиране). Тя му бе връчена от Васил Димитров - дългогодишен треньор на колоездачен клуб "Бургас". Бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач отиде при италианеца Давиде Бауче - "Галина Колозио", Италия и му бе връчена от Диана Саватева - зам.-кмет по спорт в Община Бургас.

Купите на отборите побледители връчи Йордан Георгиев - председател на Комисията по спорт в ОбС.

Преди началото на церемонията по награждаването Георги Маринчев - зам.-председател на Комисията по спорт в ОбС и неговият колега в същата комисия Тодор Йосифов връчиха отличия на талантите на бургаския колоездачен клуб "Черноморец".

Галерия