Договорите ще бъдат прекратени до края на годината. Снимка Архив Черноморие-бг

Договорите ще бъдат прекратени до края на годината. Снимка Архив Черноморие-бг

Поморие остава без футболен клуб. Ръководството на ОФК "Поморие" е провело днес среща със старши треньора Малин Орачев и с футболистите. На нея им е било съобщено, че тимът няма да продължи да играе в пролетния дял на Втора професионална лига и че договорите на всички се прекратяват. Точните причини за решението не са били коментирани. По всяка вероятност става въпрос за недостатъчно финансови средства и липса на база, на която поморийци да играят. През последните две години отборът играеше домакинските си срещи на стадиона в Несебър. Успоредно с наема на съоръжението от Общината покриваха и разходите за наем на автобуси за феновете, които искаха да подкрепят своите любимци. Транспортът до Несебър и обратно беше безплатен за запалянковците.

"На този етап "Поморие" се разделя с професионалния футбол. Недостатъчното финанси попречиха да привлечем по-добри футболисти и резултатите са показателни", потвърди новината пред "Черноморие" старши треньорът на тима Малин Орачев. Възможно е от следващото първенство клубът да играе в Трета аматьорска лига.

От Община Поморие не са коментирали до този момент решението за прекратяването на договорите на спортно-техническия екип и на футболистите.