Общата стойност на проекта е 700 000 лева. Снимки Лина Главинова

Общата стойност на проекта е 700 000 лева. Снимки Лина Главинова

Поморийският манастир "Свети Георги" се нуждае от средства за ремонт. Той е сърцето, не само на Поморие, но и на цялото ни Южно Черноморие още времето на Кримската война. Стойността на проекта за цялостно обновяване на духовната обител и църквата е на стойност 700 000 лева. До този момент са обновени жилищните сгради. Средства в размер на 200 000 лева за това са осигурени от манастира, Сливенската митрополия и дарители.

Част от парите за обновяването са и от европейско финансиране. Все още не достига известна сума за обновяване на манастирския храм. Средствата за целта са повече от парите нужни за изграждането на нова църква. Манастирската управа е отделила 50 000 лева, Сливенска митрополия - 70 000 лева, а Община Поморие - 20 000 лева. Тази част от проекта предвижда пълна реконструкция на църквата, предстои реставрация на иконостаса, обновяване на подовата настилка, смяна на ел. инсталацията и настилката в двора. "Смирено молим за вашата подкрепа! Бог да Ви благослови!", каза Агатополския епископ Иеротей - игумен на манастира "Свети Георги" в Поморие.

Всеки може да дари средства по банков път - манастир "Свети Георги" - Поморие, BG51 BPBI 7937 1068 8428 01, "Юробанк България" АД.

Дарение може да бъде направено и на място в манастира, като за целта ще бъде издадено свидетелство за благородния акт.

Галерия