Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид ще бъде гост на фестивала

Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид ще бъде гост на фестивала

Посланиците на Полша - Негово Превъдходителство Мачей Шимански и на Индонезия -  Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид ще бъдат специални гости на второто издание на "Street food & Art Festival", което ще се проведе от 28-ми август до 1-ви септември 2019 пред Аквариума в Морската градина на Варна.

Още в първия фестивален ден ще можем да се докоснем до полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна) при това – под съпровода на световноизвестният оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов. Специален гост на фестивала ни в този ден ще бъде и посланика на Полша в България – Негово Превъзходителство Мачей Шимански.

На 29-ти август 2019 на кулинарната ни сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните ни гости от Индонезия – шеф Три Прасетьоно – индонезийски готвач в резиденцията на посланика в София. Специалният ни гост в този ден ще бъде и самия посланик на Индонезия в България - Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид.

30-ти август е посветен на ориенталската кухня, за която ще разкаже Махмуд Албироми – участник в "MasterChef", а на 1-ви септември 2019 кулинарни демонстрации ще ни покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

Във всички фестивални дни ще можем да видим демонстрациите на професионални готвачи – Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито. Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група "ASALTO" ще озвучат фестивала ни, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят своите уникални предложения за посетителите на фестивала.

Галерия