Посланик Херо мустафа се очаква да пристигне утре в Бургас. Снимка БНР

Посланик Херо мустафа се очаква да пристигне утре в Бургас. Снимка БНР

Псланикът на САЩ в София - Нейно превъзходителство Херо Мустафа ще открие Американска бизнес академия за дами в бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". Събитието е планирано за 26ти септември в аулата на Медицинския факултет на университета. Американска бизнес академия за дами е пилотна за страната и е част от  новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена  от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това, къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

На церемонията по откриването на Академията в Бургас ще присъстват и кметът на Община Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов, както и ректорът на Университета - проф. Магдалена Миткова.