Янка Рупкина е отличена със званието Почетен гражданин на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Янка Рупкина е отличена със званието Почетен гражданин на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Посрещаме Гергьовден с песните на Янка Рупкина. Концертът е с начален час 12.00 на бургаския площад "Атанас Сиреков" и е озаглавен "Песните ти, Българийо". В него, освен почетният гражданин на Бургас Янка Рупкина, ще участва и Владислав Славов. Гост изпълнител ще бъде Стойко Василев.

Най-обичаната българска народна певица празнува 60 години на сцената – за първи път в града, от който започва кариерата си – Бургас. Много песни от репертоара на Рупкина, както и дуети с младия певец Владислав Славов, ще прозвучат в празничния 6-ти май, Гергьовден, петък. Нейни гости ще са още Лазар Налбантов, Стойко Василев и други странджански певци. Това е отдавна чакано събитие и то се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която е обявила Янка Рупкина за Почетен гражданин.

Янка и Владислав са любим български дует през последните няколко години. Имат множество концерти в страната и чужбина. Възродиха златни песни като: "Я кажи ми, облаче ле, бяло", "Тръгнала е малка мома", "Похвали се бяла Рада", "Отишла е Янка" и много други.

Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

От 13.30 часа отново на площад "Атанас Сиреков" ще започне концерт на група "Горещ пясък".