Травиата може да се гледа тази събота от 19..00 часа в Държавна опера - Бургас. Снимки Държавна опера

Травиата може да се гледа тази събота от 19..00 часа в Държавна опера - Бургас. Снимки Държавна опера

Операта "Травиата" на Джузепе Верди отново ще бъде поставена на сцената на бургаската Държавна опера. Под палката на именития маестро Славил Димитров - гост, на сцената на 30-ти март, събота, от 19.00 часа излиза харизматичното сопрано Вера Гиргинова - гост, в ролята на Виолета Валери. Вера Гиргинова е солист на Държавна опера - Пловдив.

За да разкажат вечната трагична история за клопките и съдбовните предизвикателства на любовта, на 30-ти март на сцената на Операта излизат великолепни артисти. В ролята на Алфред Жермон влиза младият солист на Бургаската опера Андрея Мирчев.

Като Жорж Жермон в събота на бургаска сцена излиза именитият баритон, който има богат сценичен опит в различни по стил и темперамент роли - Александър Крунев. Очарователното мецосопраното Йоана Кадийска ще бъде в образа на Флора Бервоа, приятелка на Виолета Валери, с която блестят в светските среди на Париж в средата на XIX век. Дарина Запрянова влиза в образа на вярната прислужница на Виолета Валери - Анина, басът Костадин Мечков ще бъде в ролята на Барон Дюфол, баритонът Бранимир Недков  – Маркиз д’Обини, Милен Динолов – Виконт Гастон дьо Леторие, Диман Панчев – Доктор Гренвил, Мирослав Димитров  – Жозеф и Николай Николов – Слуга на Флора.

Великолепната режисура на "Травиата" е на доц. д-р Александър Текелиев и съчетава оригинални похвати и нестандартен подход към изграждането на образите в драматичния сюжет по романа на Александър Дюма - син "La Dame aux Camélias" / "Дамата с камелиите". Атрактивна и съдържаща иносказателен заряд е сценографията на Каталин Арборе - Румъния, в която се използват огледалните образи – като символика на метаморфозите в човешката душа и единството на светлото и тъмното начало в цялостния облик на личността. Арборе е и автор на красивите сценични костюми на постановката "Травиата".

Диригент на хоровия състав, на който е отредена важна роля в цялостното развитие на сюжетното действие, е Александър Чепанов, концертмайстор е Христо Белчев. Атрактивната хореография е дело на Галина Калчева, помощник-режисьор на постановката е Лина Пеева, репетитор на балетния състав е Марина Змеева-Маркова.

В мащабния сценичен проект с впечатляващи визуални ефекти вземат участие артистичните състави на оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Бургас.

Билети на касата на Операта и на каса "Часовника".

Галерия