Търсят се статисти на възраст от 10 до 70+ години. Снимка Лина Главинова

Търсят се статисти на възраст от 10 до 70+ години. Снимка Лина Главинова

Кастинг за статисти за филма "Петя на моята Петя" ше се проведе на 10, 11 и 12 юни от 08.00 до 20.00 часа в културен център "Морско казино".

"Петя на моята Петя" отдава почит на незабравимата поетеса Петя Дубарова, през разказ за живота на едно съвременно момиче със същото име и подобна съдба. Това е един много бургаски проект. Снимките на филма ще са почти изцяло в нашия град. Ако искате да видите и своето лице върху големия екран, заповядайте на кастинга! Търсят се хора на възраст от 10 до 70 + години. Ще бъдат избрани двайсетина младежи (10-12 клас) за съученици на съвременната Петя - главната героиня във филма. Търсят се и 20 преподаватели в нейното училище. Още много хора на всякаква възраст ще трябват за предвидените масови сцени.

От кастинг екипа призовават момичетата да не идват гримирани!

Филмът "Петя на моята Петя" се осъществява с финансовата подкрепа на Национален филмов център и Община Бургас. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова. Продуцент на филма е Николай Урумов.

Двама бургазлии застават пред камерата на Петя на моята Петя