Пребиха служителка на Рибното пристанище в Созопол

Жената, представила се за главен експерт "Бизнес развитие" към Министерство на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на РБългария е извършвала проверка в района на пристанището в морския град.

Докато проверявала корачето, служители на екипажа й нанесли побой и осуетили проверката. Образувано е досъдебно производство и незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуални мероприятия с участието на служители от РУП – Созопол и Поморие и РГС – Бургас.

За изясняване на случая днес в РУП – Созопол са се явили доброволно, след като са били призовани корабособственика, негов приятел - пасажер едно лице от екипажа. В 16.00 ч се очаква в управлениета да се явят още три лица от екипажа, призовени по надлежния ред. В момента Гранична полиция извършва пълна проверка на кораба и корабната документация.  Работата по случая продължава РУП –  Созопол.

В ранния следобед е установено по безспорен начин, че деянието е извършено от 47-годишният Я. Г. от Поморие, който е задържан за срок  до 24 часа.