Зелената книга е на път на спечели наградата на публиката в Бургас

Зелената книга е на път на спечели наградата на публиката в Бургас

Своеобразен прецедент направиха зрителите на "София филм фест на брега". За първи път в 17-годишната история на морското издание на кино феста филм получава оценка "Отличен" - 5.99, според вота на публиката. Филмът, който поведе в зрителската класация с тази оценка е "Зелената книга" на режисьора Питър Фарели, който е тазгодишният носител на наградата на Академията - "Оскар". В него участва и българинът Димитър Маринов. Поради големият интерес "Зелена книга" имаше две, вместо планираната предварително една прожекция.

На второ място във временната класация на публиката с оценка "Отличен" - 5.88 е ливанският филм "Капернаум" на режисьора Надин Лабаки, а на трето място с оценка "Отличен" - 5.83 е българският филм "Ага" на режисьора Милко Лазаров.

От първото издание на "София филм фест на брега", освен професионалното жури и публиката избира своя филм. Това става с гласуване по шестобалната система след края на всяка изгледана прожекция. На закриването на фестивала ще бъдат връчени двете статуетки "Сребриста чайка" на автора Никола Станчев. Ще ги получат авторите на филмите, които са отличени от жури и публика.

Фестивалът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

"София филм фест на брега" продължава до 22-ри март с прожекции в Общинското кино "АБ" в драматичен театър "Адриана Будевска".