Премприемачи от парк "Странджа" трупат опит в Норвегия Пътуването се организира от Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) и е предназначено за две групи. Първата група от 23-ма участника вече пристигна в Норвегия.

Домакините от Директората за управление на природата към Норвежкото министерство на околната среда ще представят на странджанската група свои проекти и постижения, свързани с опазването и управлението на околната среда и защитените територии в Норвегия, развитието на бизнеси, щадящи природата, налагането на регионални марки и др. Ще бъдат посетени национални паркове, еко-селища, информационни центрове и музеи, ще има наблюдения сред природата.

Втората група от 17 човека ще посети Норвегия в периода 20-27 юни и в нея ще участват представители на институции - партньори на БФБ, имащи отношение към природен парк "Странджа" и неговото устойчиво развитие – Министерството на околната среда и водите, Областна администрация Бургас, Регионалната дирекция по горите, дирекцията на природен парк "Странджа", общините Царево и Малко Търново, Ловно-рибарското дружество, Горско стопанство Кости и др.

Учебните пътувания до Норвегия са част от проекта на БФБ: "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.