На изложението във Виена участват 50 държави. Снимки Община Варна

На изложението във Виена участват 50 държави. Снимки Община Варна

Община Варна участва на най-големия търговски панаир за пътуване, почивки и свободно време в Австрия – Ferien-Messe Wien 2024. На форума във Виена морската столица се представя като целогодишна дестинация с акцент върху възможностите за морски ваканционен, СПА и уелнес туризъм, богатото културно-историческо наследство, природните забележителности и наситения събитиен календар.

Представена е програмата на 15-ото издание на фестивала "Опера в Летния театър", в която присъстват имена от световната музикална сцена. Интерес сред посетителите на форума предизвикват и възможностите за съчетаване на традиционната лятна ваканция с еко пътеки, вело маршрути, разходки сред природата, дегустации на вина и местни продукти.

Изложението е ключово за дестинация Варна и заради наличието на целогодишни редовни полети от австрийската столица. Община Варна участва във форума на българския информационен щанд, организиран от Министерството на туризма, като е и единствен представител на морските общини в България.

Участниците във Ferien-Messe Wien 2024 тази година са над 450 от 50 държави, а посетителите се очаква да надминат 100 000 души. Изложението ще продължи до 17 март.

Галерия