В момента се извършват огледи и обследвания. Снимка Пресцентър Община Варна

В момента се извършват огледи и обследвания. Снимка Пресцентър Община Варна

Основни ремонти на подлезите по варненските булеварди "Васил Левски" - в участъка от булевард "Осми Приморски полк" до улица "Подвис", и на булевард "Осми приморски полк" - в участъка от булевард "Васил Левски" до булевард "Христо Смирненски", ще бъдат извършени през следващата година по Оперативна програма "Региони в растеж". Това са съоръженията до базар "Левски", авто и пешеходен подлез по продължението на улица "Царевец", пешеходен подлез при спирка "Дубровник", автоподлезът при улица "Мир", авто и пешеходен подлез по продължението на улица "Подвис", пешеходен подлез до блок 28 в комплекс "Чайка" и при спирка "Спортист". Ремонтиран ще бъде и автоподлезът на булевард "Осми приморски полк" при улица "Христо Смирненски".
"В момента се извършват огледи и обследване на останалата част от подлезите на територията на община Варна. Въз основа на техническото им състояние към момента, местоположението им, човекопотока, който преминава през тях, ще бъдат предвидени средства за ремонт, на тези които се намират в лошо състояние", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". 
От дирекцията припомниха, че тази година бяха извършени по-големи ремонти на четири съоръжения - на булевард "Христо Ботев" пред Македонски дом; на булевард "Владислав Варненчик" пред Районен съд; на булевард "Сливница" при спирка "Тих труд"; при спирка "Средношколска". Строително – ремонтните дейности включваха боядисване на стени и тавани, облицовка от мраморни плочи, почистване на отводнителните канали и подмяна на решетките, възстановяване на рампите за детски колички, ремонт на стълбища, почистване на стените от графити и рисунки. На подлезите при спирка "Родина"; при спирка "Автогара"; при спирка "Миньор"; подлез на улица "Първа" квартал "Траката"; до базар "Левски"; до Паметника на булевард "Осми Приморски полк"; до стадион "Тича"; при спирка "Дубровник"; при спирка "Явор"; на улица "Рупи" до блок 10 в комплекс "Чайка" са извършени обезопасителни ремонти, като подмяна на решетки по отводнителните канали и ремонт на стълбища.
В края на месец октомври приключи монтажът на удароустойчиви дистанционни управления с метални бутони на 39-те платформи за хора с увреждания в 20 подлеза. Те бяха подменени заради вандалски прояви, които нанесоха сериозни поражения върху съоръженията. Сключен е договор за поддръжка и сервиз на платформите, съгласно който се осигурява 24-часово непрекъснато аварийно обслужване, включително в почивни и празнични дни. При аварийни ситуации могат да се използват следните телефони: 0885 74 88 11 и 0885 54 40 98.