Кметът на Варна ще запознае премиера със състоянието на свлачището при Рибарския плаж. Снимка Община Варна

Кметът на Варна ще запознае премиера със състоянието на свлачището при Рибарския плаж. Снимка Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев ще запознае премиера Николай Денков със състоянието на свлачището при Рибарския плаж по време на посещението му в града планирано за 22-ри януари. Те ще направят обход на мястото на свлачището и ще обсъдят визията за брегоукрепващи дейности.

В 13:20 часа същия ден Денков ще бъде гост на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон", където заедно с кмета ще участват в състезателно решаване на задачи по математика със златния медалист от международния турнир "WIMO Final 2023 в Малайзия" – Дамян Накев и други шампиони от училището.

Събитията са част от програмата на премиера във Варна в понеделник, 22-ри януари, която започва в 10:00 часа във Висшето военноморско училище. Там министър-председателят и кметът ще участват в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на ВМС, ВВС и силите за специални операции на Българската армия. На събитието ще присъстват и министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.