Премиерът Бойко Борисов дойде за откриването на пътния участък. Снимки Лина Главинова

Премиерът Бойко Борисов дойде за откриването на пътния участък. Снимки Лина Главинова

Този път е обещан преди 40 години. Ние го направихме. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията за откриване на разширения участък на пътя между Бургас и Слънчев бряг в отсечката - Поморие - Ахелой.

9 километровата отсечка е изградена с 45 млн. лева - средствата са от републиканския бюджет. "Приключихме строителството пет месеца по-рано. От комисия от ДНСК е приела обекта. Сега ще връчим и документите за въвеждане на експлоатация на пътя", уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

До месец трябва да бъде готов и обхода на Ахелой. До тогава влизането в града ще става през Каблешково.

Изграждането на обхода на Поморие се забавя, заради 21 жалби на собственици на имоти, които трябва да бъдат отчуждени, за да бъде изграден участъка. "Надяваме се да постъгнем извънсъдебно споразумения и през август да започнем строителството", каза министър Нанков. Ако това стане, обходът трябва да е готов до следващата година.

"Това разширение на участъка между Поморие и Ахелой е едно бижу, което е в подкрепа на туризма и на местните общини", допълни министър Нанков.

Пътната отсечка бе открита след извършен водосвет от Агатополския епископ Иеротей и свещеници от Поморие. На церемонията присъстваха бургаски депутати от ГЕРБ, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров, кметът на Бургас Димитър Николов, кметовете на Поморие - Иван Алексиев, на Несебър - Николай Димитров, на Средец - Иван Жабов.

Галерия