Общинският щаб за борба с корона вируса е начертал мерките за превенция. Снимка Авторът

Общинският щаб за борба с корона вируса е начертал мерките за превенция. Снимка Авторът

Превантивно са взети проби на двама пациенти в УМБАЛ - Бургас. Едната проба е на мъж, който е бил лекуван в реанимацията на здравното заведение. Мъжът е с дихателни проблеми, а жената се е завърнала от Италия. "Пробите за грип на мъжа са отрицателни", коментира изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски.

Първите случаи на пациенти с корона вирус са установени в Плевен и Габрово. Това доведе и до повишаване на мерките в Бургас. В случай на нужда 40 легла в Инфекциозното отделение на бургаската болница могат да бъдат използвани за лечение на заболели. "В болницата в Айтос има готовност да бъдат отделени 20 легла, в болницата в Средец - също 20, а в Белодробната болница в Бургас - 7 легла", каза кметът на Община Бургас Димитър Николов след заседание на Общинския щаб за борба с корона вируса.

Три стаи с 10 легла в Инфекциозното отделение на УМБАЛ са в готовност да приемат пациенти с корона вирус още от началото на февруари.

"Има защитни облекла за хората, които работят в здравните заведение до края на седмицата. И ще очакваме новата доставка", каза д-р Георги Паздеров - шеф на РЗИ.

Забранени са масовите събирания.