Планираният за идната година ремонт е на пистата на бургаското летище. Снимка Архив Черноморие-бг

Планираният за идната година ремонт е на пистата на бургаското летище. Снимка Архив Черноморие-бг

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД ще оповести пред медиите и обществеността всички подробности около предстоящия през 2025 г. ремонт на пистата на "Летище Бургас", веднага след като те бъдат окончателно планирани, каквато активна политика на публичност винаги е спазвана от компанията", се казва в официална позициа на концесионера на аеропорта, изпратена до медиите.

Оттам заявяват, че продължават да полагат всички възможни усилията развитието на трафика и инфраструктурата на "Летище Бургас", като изпълняват съвестно, навременно и изцяло всички свои ангажименти и задължения към държавата, в ролята си на отговорен концесионер и добър работодател на всички служители - постоянен и сезонен персонал.

"Безопасността на пътниците, клиентите и гостите, както и постоянното увеличаване на пътникопотока са основни приоритети за нас, като компания.

В тази връзка "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД уверява, че всяко затваряне на "Летище Варна" и "Летище Бургас" е планирано много внимателно и няма да се осъществява в активен летен сезон! Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на пистата.

От началото на концесията акционерното дружество е поело ангажимент да рехабилитира изцяло пистата на "Летище Бургас". Бихме искали да уточним, че всяка периодична рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може "Летище Бургас" да оперира по безопасен начин.

Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.! Припомняме, че на "Летище Варна" беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите", се казва още в становището на концесионера.