Синоптиците прогнозират необичайно високи температури в началото на месеца. Снимка Архив Черноморие-бг

Синоптиците прогнозират необичайно високи температури в началото на месеца. Снимка Архив Черноморие-бг

От минус 13 до плюс 19 градуса ще бъде температурата на въздуха през февруари. През тази година се очаква средната месечна температура през февруари в България да бъде около и над обичайната за месеца. В по-голямата част от страната най-ниските температури ще бъдат между минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите температури ще са между 14 и 19 градуса.
В началото на февруари ще бъде доста по-топло от обичайното, особено през първите дни в Източна България, където ще духа умерен югозападен вятър. Вероятността за валежи до средата на десетдневието ще е малка.
Към края на втората седмица ще има валежи, в равнинната част от страната предимно от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от средните за месеца.
През второто и третото десетдневие на февруари температурите ще се понижат още и ще се колебаят около средните за месеца.
Динамиката на атмосферата ще се запази и времето ще бъде променливо, с чести превалявания. В равнинната част от страната ще има и дъжд, и сняг, но вероятността за трайна снежна покривка е малка.